head_banner

Warta

(1), tekanan: tekanan anu dimaksud dina industri compressor nujul kana tekanan (P)

Ⅰ, tekanan atmosfir standar (ATM)

Ⅱ, tekanan kerja, nyeuseup, tekanan knalpot, nujul kana nyeuseup compressor hawa, tekanan knalpot

① Tekanan diukur ku tekanan atmosfir salaku titik nol disebut tekanan permukaan P(G).

② Tekanan kalayan vakum mutlak salaku titik enol disebut tekanan mutlak P(A).

Tekanan knalpot biasana dipasihkeun dina nameplate compressor nyaéta tekanan gauge.

Ⅲ, tekanan diferensial, bédana tekanan

Ⅳ, leungitna tekanan: leungitna tekanan

Ⅴ, compressor hawa, konversi Unit tekanan ilahar dipaké:

1MPa (MPa) = 106Pa (PASCAL)

1 bar (bar) = 0,1 MPa

1 atm (tekanan atmosfir standar) = 1.013bar = 0.1013MPa

Biasana dina industri compressor hawa, "kg" nujul kana "bar".

(2), aliran nominal: aliran nominal di Cina ogé katelah aliran kapindahan atawa nameplate.

Umumna disebutkeun, dina tekenan knalpot diperlukeun, volume gas discharged ku compressor hawa per Unit waktos dirobah kana kaayaan asupan, nu nilai volume tekanan nyeuseup jeung hawa nyeuseup jeung kalembaban dina tahap kahiji tina pipa asupan. Unit waktos nujul kana hiji menit.

Nyaéta, volume nyeuseup Q= CM *λ*D3*N=L/D*D3N

L: Panjang rotor

D: Diaméter rotor

N: Laju poros rotor

CM: Koéfisién garis profil

Lambda: babandingan panjang jeung diaméterna

Numutkeun standar nasional, volume knalpot sabenerna compressor hawa nyaeta ± 5% tina aliran nominal.

Kaayaan rujukan: tekanan atmosfir standar, suhu 20 ℃, kalembaban 0 ℃, kaayaan rujukan ieu di Amérika Serikat, Inggris, Australia sareng nagara-nagara anu nganggo basa Inggris T = 15 ℃. Éropa jeung Jepang T = 0 ℃.

Kaayaan standar: hiji atmosfir baku, suhu 0 ℃, kalembaban 0

Upami dirobih kana kaayaan dasar, unitna nyaéta: m3 / mnt (kubik per menit)

Upami dirobih kana kaayaan standar, unitna nyaéta: Nm3 / mnt (standar kuadrat per menit)

Saatos 1 m / mnt = 1000 l / mnt

1 nm sanggeus / mnt sanggeus = 1,07 m / mnt

(3) Kandungan minyak gas:

Ⅰ, per Unit volume hawa dikomprés dina minyak (kaasup minyak, partikel ditunda na uap minyak), kualitas konversi ka off tekanan 0,1 MPa, hawa téh 20 ℃ jeung kalembaban relatif 65% nilai standar. kaayaan atmosfir. Unit: mg/m3 (ngarujuk kana nilai pasangan mutlak)

Ⅱ, PPM ceuk hiji renik eusi zat dina campuran simbol, nujul kana jumlah dina unggal hiji juta ratusan juta (beurat ti PPMw sarta volume ti PPMv). (ngarujuk kana rasio)

Biasana urang ngarujuk kana PPM salaku rasio beurat. (Sapersajuta kilogram mangrupikeun miligram)

1PPMW =1.2mg/m3(Pa =0.1MPa, t=20℃, φ=65%)

(4) kakuatan spésifik: nujul kana kakuatan dikonsumsi ku aliran volume tangtu compressor nu. Ieu mangrupikeun jinis indéks pikeun ngira-ngira kinerja compressor dina komprési gas anu sami sareng tekanan knalpot anu sami.

Daya spésifik = daya aci (total daya input)/ knalpot (kW/m3·min-1)

Kakuatan aci: Kakuatan anu diperyogikeun pikeun ngajalankeun aci kompresor.

P sumbu =√3×U×I× COS φ(9,5)×η(98%) motor ×η drive

(5), istilah listrik jeung lianna

Ⅰ, kakuatan: ayeuna per unit waktu pikeun ngalakukeun pagawean (P), unit W (watt

Urang biasana ngagunakeun kW (kilowatt), tapi ogé horsepower (HP)

1 KW HP1HP = 1,34102 = 0,7357 KW

Ⅱ, ayeuna: éléktronik dina aksi gaya médan listrik, aya aturan move dina hiji arah

Nalika éta gerak, éta ngabentuk arus A dina ampere.

Ⅲ, tegangan: ngan kusabab boga sirah jeung aliran cai, aya ogé béda poténsial,

Disebut tegangan (U), sareng unitna V (volt).

Ⅳ, fase, nujul kana kawat, tilu fase opat kawat: nujul kana tilu fase thread (atawa kawat)

Garis tengah (atanapi garis nol), fase tunggal nujul kana garis fase (atanapi garis seuneu)

Garis tengah akar (atanapi garis nol)

Ⅴ, frékuénsi: arus bolak-balik (ac) pikeun ngalengkepan gaya éléktromagnétik tina siklus transformasi positif jeung negatif angka kadua, make (f), nurutkeun unit - Hertz (Hz) 50 Hz frékuénsi arus bolak di nagara urang, mancanagara nyaéta 60 Hz.

Ⅵ, frékuénsi: ngarobah frékuénsi, dina aplikasi compressor hawa, ku cara ngarobah frékuénsi kakuatan pikeun ngarobah laju motor, ku kituna pikeun ngahontal tujuan adjustment aliran. Laju aliran bisa disaluyukeun kana 0.1bar ku konversi frékuénsi, nu greatly ngurangan karya dianggurkeun sarta ngahontal tujuan hemat energi.

Ⅶ, controller: aya dua jenis utama controller di industri: tipe instrumen jeung PL

Sistim, urang make PLC controller, mangrupakeun jenis ku

A controller programmable diwangun ku microcomputer chip tunggal sareng komponenana séjén.

Ⅷ, liga lempeng: sambungan langsung, dina industri compressor hawa nujul kana meungkeut jeung gandeng

Ⅸ, loading / unloading, kaayaan kerja tina compressor hawa, umumna nujul kana compressor hawa.

Prosés lengkep nyeuseup sareng knalpot aya dina kaayaan ngamuat, upami henteu aya dina kaayaan unloading

Ⅹ, hawa/cai: nujul kana cara cooling

Ⅺ, noise: unit: dB (A) (+ 3) (dB) unit tingkat tekanan sora

Ⅻ, kelas panyalindungan: ceuk alat listrik dustproof, nyegah awak asing, waterproof, jsb

Nilai darajat airtightness dinyatakeun ku IPXX

Ⅷ, mode ngamimitian: ngamimitian langsung, biasana dimimitian ku cara transformasi segitiga béntang.

(6) Unit suhu titik embun ℃

hawa baseuh dina cooling tekanan misalna, nyieun asalna ngandung uap cai teu jenuh dina hawa jadi jenuh suhu uap, dina basa sejen, nalika diréduksi jadi suhu nu tangtu, suhu hawa dina hawa eta ngandung uap cai teu jenuh pikeun ngahontal kaayaan jenuh ( nyaéta uap mimiti liquefaction, cair condenses kaluar), suhu nyaéta suhu titik embun gas.

Tekanan titik embun: nujul kana gas kalayan tekanan nu tangtu leuwih tiis kana suhu nu tangtu, uap cai teu jenuh dikandung dina eta jadi jenuh présipitasi uap cai, suhu nyaéta tekanan titik embun gas.

Titik embun atmosfir: dina tekanan atmosfir standar, gas niiskeun supados eusina henteu pinuh.

Uap cai jadi uap cai jenuh exhales ka suhu

Dina industri compressor hawa, titik embun nyaéta darajat kagaringan gas


waktos pos: Nov-03-2021